בהתאם להוראות התקן הישראלי (ת"י 1291 מדצמבר 1997) חייב כל רכב המוביל
מזון מן-החי (בשר וכיו"ב) "בטמפרטורה מבוקרת" לעמוד בבדיקה חד-שנתית על-ידי "מעבדה
מאושרת". לפי סעיף 7.1.2 בתקן זה, הבדיקה נועדה לוודא כי מד הטמפרטורה ורשם
הטמפרטורה ברכב מכוילים כנדרש.
הנוהג ברכב להובלת מזון בטמפרטורה מבוקרת מתבקש להציג במהלך בדיקת המשנה אישור תקף של "מעבדה מאושרת" (למשל: של מכון התקנים), שאכן הרכב עומד בדרישות הוראות התקן, עם כל המשתמע מכך בהתאם לחוק. לא תתאפשר אספקת מזון מן-החי למרכולים ולחנויות במידה ונהג רכב-ההובלה לא יציג אישור של "מעבדה מאושרת" על כיול תקף של ציוד הקירור ברכב.
מה נדרש על-פי החוק לבעלי רכב המוביל מזון הטמפרטורה מבוקרת?
רכב המוביל מוצרי מזון מן-החי חייב בכמה מסמכים ואישורים:
א. רישיון הובלה בקירור.
ב. רישיון עסק תקף של הרשות המקומית.
ג. אישור על בדיקת הכיול.
מטרת התקן היא להעניק כלים שימושיים לכל המעורבים בשרשרת הספקת המזון מן היצרן אל הצרכן שמבטיחים שמירה על תקינות אחת החוליות הבעייתיות שבשרשרת – הובלה. קיום הוראות התקן הינו חיוני לצורך שמירה על "שרשרת הקור" הנדרשת לשם אבטחת איכות המזון ומניעת קלקולו , דבר שעלול כמובן לגרום לפגיעה חמורה בבריאות הציבור.
התקן הנ"ל דן במרכב, יחידת קירור ומכשור בקרה של מרכב להובלת מזון בטמפרטורה מבוקרת.
כמו כן, התקן מעלה דרישות לבדיקות תקופתיות למכשור הבקרה וזאת במטרה להבטיח לכל
התראה יעילה על הנעשה במרכב קירור בזמן ההובלה. על הציוד להיות מכויל פעם בשנה
לפחות, כמוגדר בתקן.
צו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשע”ג- 2013 פריט 4.6 (ד)