הפחתת הביקוש לאנרגיה מגדילה את המרווח במוצר שלך.
לכל מערכות קירור האמוניה התעשייתיות יש פוטנציאל לחיסכון בעלויות ללא צורך בשינויים פיזיים.
זה תמיד חיוני לקבל תצוגה הוליסטית של המערכת או האתר. חדר המכונות, שבו מתרחש הקירור, מציע באופן טבעי הזדמנויות אופטימיזציה. עם זאת, התחשבות בצרכנים היא קריטית לא פחות.
איזה חדר קירור או קו ייצור לא מגיע לטמפרטורה הנדרשת ולכן צריך להתאים אותו יותר? המשמעות היא שחלקית, מערכות מגה וואט חייבות לפעול רק בגלל שחדר קירור או צרכן עם X קילוואט לא מתפקדים כראוי. לכן, חשוב ליצור קשר עם מנהל הייצור או המחסן.
כמו כן, חשוב לקבוע אם טמפרטורות אחסון של -25 מעלות צלזיוס באמת נחוצות להקפאה או אם -24 מעלות צלזיוס או -23 מעלות צלזיוס עשויות להספיק.
מערכת קירור אמוניה תעשייתית נוטה להיות ההוצאה הגדולה ביותר מבחינת עלויות תפעול אנרגיה. אפילו חיסכון באנרגיה של 1% המחושב לאורך השנה יכול לחסוך במהירות עשרות אלפי יורו.
כאשר הביקוש לאנרגיה לייצור מוצר פוחת, המרווח של המוצר גדל.
נקודות נוספות כוללות הפשרה של מצנני אוויר, זמני פתיחת דלתות או פריטים שאין להם מקום בחדר קירור אלא פשוט מאוחסנים שם בגלל אילוצי מקום.
לפעמים, הצוות וההנהלה עשויים שלא להיות מודעים למתי מערכת הקירור פועלת שלא לצורך עקב התנהגויות מושרשות שהתפתחו בשגרת היומיום.
קירור מציע גם פוטנציאל לאופטימיזציה. רק הניקוי הקבוע של המעבים כדי לשמור על טמפרטורת העיבוי נמוכה ככל האפשר חוסך כסף משמעותי.
ניתן גם לכוונן את הגדרות הבקרה כדי להתחשב בפעילות קיץ/חורף או סוף שבוע/אחרי שעות העבודה.
זכור: הגדלת טמפרטורת האידוי ב-1°C בלבד חוסכת 3-5% מהאנרגיה במנוע המדחס.
הורדת טמפרטורת העיבוי ב-1°C חוסכת 1-3%.
המשמעות היא שהשגת חיסכון של 5-10% היא די ריאלית ללא השקעות בשינויים מבניים.