ככל שהחורף מתקרב והטמפרטורות יורדות, רבים מאיתנו מחפשים פתרונות חימום יעילים ובטוחים לבתים ולמשפחות שלנו. עם זאת, חשוב לזכור שהשימוש באמצעי חימום יכול להיות מסוכן אם לא ננקוט בזהירות ראויה. כבאות והצלה לישראל ומשרד הכלכלה והתעשייה מזכירים לציבור כי חשוב להשתמש באמצעי חימום באופן בטוח ומושכל, כדי למנוע סכנות ולשמור על ביטחון הבית ובני המשפחה.
לאחרונה, שני אחים קטנים בני שלוש ושש, נספו בשריפה קטלנית שפרצה בביתם לאחר שימוש לא בטוח בתנור חימום מסוג 'ספירלה'. השריפה, שהתפשטה במהירות וגרמה להרס רחב, היא רק אחת מתוך יותר מ-500 שריפות שהתרחשו בישראל משנת 2016 כתוצאה משימוש באמצעי חימום לא בטוחים.
מנתוני כבאות והצלה לישראל עולה כי רוב השריפות והפגיעות הקשות בנפש וברכוש נגרמו עקב חוסר מודעות לסכנות שבשימוש באמצעי חימום לא תקניים, או שימוש לא נכון באמצעים תקניים. לכן, חשוב לבדוק ולוודא כי התנור הנרכש עומד בתקן הרשמי 900 חלק 2.30, המיועד לתנורי חימום חדרים.
על מנת להבטיח שימוש בטוח ויעיל באמצעי החימום, יש לבצע את הפעולות הבאות:
- לוודא שעל אריזת המוצר קיימת תווית סימון עם פרטים כמו דגם המוצר
- מומלץ לבחור באמצעי חימום יעילים ובטוחים יותר, כמו רדיאטורים או מזגנים, ולוודא שמקיימים את ההנחיות המופיעות בהוראות השימוש.
- יש להרחיק אמצעי חימום מחפצים דליקים כמו וילונות, שמיכות ושטיחים, ולשמור מרחק של לפחות מטר אחד, כדי למנוע סכנת שריפה.
- חשוב לא להשתמש בכבלי הארכה או מפצלים עבור מכשירי חימום חשמליים ניידים.
- אסור להניח בגדים או שמיכות על מפזרי חום או רדיאטורים.
- חשוב לכבות את המכשירים החשמליים בעת יציאה מהחדר או בזמן שינה.
- במקרים של שימוש במכשיר חימום בסביבת ילדים, יש לוודא נוכחות של מבוגר.
- מומלץ לבחור במכשירי חימום המצוידים במנגנון כיבוי עצמי במקרה של נפילה.
במידה ונשמרים כללים אלו, נוכל ליהנות מחורף חם ובטוח, ללא דאגה לסכנות שקיימות בשימוש לא נכון באמצעי חימום. מודעות וזהירות הן המפתח לביטחון ושלום בזמן החורף.
פרטים נוספים על התווית צריכים לכלול שם היצרן וכתובתו, ובמקרה של מוצר מיובא – שם היבואן, כתובתו וארץ הייצור.הוראות הפעלה ברורות חייבות להיות מצורפות למוצר, על מנת להבטיח שימוש נכון ומונע נזק לחיי אדם ולרכוש.