קרן בירד אנרגיה מפרסמת קול קורא להגשת מיזמים לקבלת המענקים
קרן בירד אנרגיה (BIRD Energy), מכריזה על קול קורא לתמיכה במיזמים ישראלים-אמריקאים בתחומי האנרגיה המתחדשת, התייעלות אנרגטית, גז טבעי וטכנולוגיות להפחתת פליטות פחמן. הפרויקטים הזכאים להשתתף בתוכנית הם שיתופי פעולה במחקר ופיתוח בין חברה אמריקאית לחברה ישראלית, או שיתוף פעולה בין חברה באחת המדינות לאוניברסיטה או גוף מחקר אקדמי במדינה השנייה. כמו כן, לפרויקט חייב להיות פוטנציאל מסחרי משמעותי.
התחומים המרכזיים בהם תומכת קרן בירד אנרגיה, הינם: אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח, טכנולוגיות רכב מתקדמות, דלקים חלופיים, טכנולוגיות בתחום הגז הטבעי, רשת חשמל חכמה, אחסון אנרגיה, אנרגיה במשק המים, ייצור מתקדם, טכנולוגיות הקשורות לאנרגיה מתחדשת או להתייעלות אנרגטית וכן טכנולוגיות בינה מלאכותית בניהול אנרגיה. תחום הטכנולוגיות להפחתת פליטות פחמן, נוסף לקול הקורא במטרה לצמצם את נזקי משבר האקלים כחלק מהמאמץ הגלובלי להגבלת העלייה בטמפרטורות.
החל מהשנה הקרובה, מקסימום המענק לפרויקט במסגרת בירד אנרגיה יעמוד על 1.5 מיליון דולר לפרויקט (ועד 50% מעלות המחקר והפיתוח של אותו פרויקט).
תהליך הגשת המועמדות הוא אינטרנטי ודורש בחינה מקדימה של קרן בירד. הדד ליין להגשת תקציר מנהלים הינו ה-29 ביוני, 2023, והצעות מלאות ניתן להגיש עד ה-10 בספטמבר, 2023. בחינת הפרויקטים נעשית על ידי משרד האנרגיה האמריקאי, משרד האנרגיה הישראלי ורשות החדשנות. ההחלטות על הפרויקטים הנבחרים יתקבלו בנובמבר 2023. פרטים נוספים על תהליך ההגשה ניתן למצוא באתר הקרן: https://www.birdf.com/bird-energy-call-proposals/
לימור נקר-וינסנט, מנהלת קרן בירד אנרגיה ציינה כי: "תכנית בירד אנרגיה שהוקמה ב- 2009 ע"י משרד האנרגיה האמריקאי, משרד האנרגיה הישראלי ורשות החדשנות, מממנת שיתופי פעולה בין חברות מישראל ומארצות הברית שמטרתם לקדם את צורכי האנרגיה של החברה המודרנית ממקורות מתחדשים ברי־קיימא, לעודד התייעלות אנרגטית ולצמצם את פליטת גזי החממה. על פי מחקר שנעשה על ידי חברת Meidata, 95 החברות הישראליות והאמריקאיות שזכו במענקים של בירד אנרגיה גייסו בהמשך למעלה מ-927 מיליון דולר בסבבי מימון ומענקים (לא כולל הנפקות) לאחר קבלת המענק מבירד אנרגיה, מה שסייע להן להאיץ את הפיתוח הטכנולוגי שלהם ולחדור לשוק. לכן, גם השנה חברות ומוסדות מחקר ישראלים ואמריקאים מוזמנים ליצור עימנו קשר על מנת שנוכל לסייע במציאת שותפים ולתמוך בשיתופי הפעולה ובהגשות לתכנית".