לראשונה: משבר האקלים מגיע לוועדת חוץ וביטחון ביום הסביבה והאקלים בכנסת; גלית כהן, מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה: "ישראל נמצאת בנקודה חמה וצפויה להיות בין המדינות הראשונה שייפגעו ממשבר האקלים, לכן קיימת דחיפות בהיערכות של כלל המערכות הביטחוניות בישראל"
מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, גלית כהן: "משבר האקלים הוא איום בטחוני על ישראל. ישראל נמצאת על נקודה חמה וצפויה להיות בין הראשונות להיפגע מהמדינות המפותחות ועל כן יש צורך דחוף בהיערכות של המערכות הביטחוניות. אנו מצפים לכניסת פרק מערכות ביטחוניות לתכנית 100 הצעדים להתמודדות עם משבר האקלים"
במסגרת יום הסביבה והאקלים בכנסת, ועדת חוץ וביטחון בראשות ח"כ רם בן ברק, ערכה ישיבה מיוחדת שסקרה את היערכות גופי הביטחון השונים לשינוי האקלים.
בעוד שבארה"ב, בנאט"ו ובגופי ביטחון במדינות מתקדמות נושא היערכות לשינוי האקלים נדון ומוטמע מזה מספר שנים, בישראל המצב שונה ורק לאחרונה החלו גופי הביטחון לעסוק בתחום, ולראשונה נושא האקלים כאיום ביטחוני מגיע לוועדת חוץ וביטחון.
מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, גלית כהן, ואלון זס"ק, סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע במשרד ויו"ר מנהלת ההיערכות לשינוי אקלים, הציגו במהלך דיון הוועדה את תוכנית היישום הלאומית שבנה המשרד, בשיתוף הגורמים הרלוונטיים, ואת הדחיפות בהיערכות של כלל גופי הביטחון.
המטה לביטחון לאומי, בהובלת איל חולתא, כותב בימים אלו את פרק האקלים בהערכת המצב של ישראל, על בסיסו רח"ל מכינים את תרחישי הייחוס והאתגר המשמעותי הוא ביצוע ההיערכות הנדרשת בקצה לכלל התרחישים של כלל גופי הביטחון ובראשם צה"ל, אשר הציג את התהליך לכתיבת תכנית הערכות שלו בוועדה.
משבר האקלים הוא איום ביטחוני על החוסן הלאומי של מדינת ישראל, ועלינו לפעול על מנת לוודא כי אנחנו ערוכים לתרחישים השונים ובמרכזם: שריפות, הצפות, גלי חום, סופות אבק ועוד.
אלון זס"ק, סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע במשרד להגנת הסביבה: "אנו מברכים את כלל גופי הביטחון על התגייסות לפעולה אך הזמן קצר. במשבר האקלים יש גם הזדמנות להתייעלות המערכות שתוביל לחיזוק הביטחון הלאומי והביטחון האנרגטי. מינהלת היערכות לשינוי אקלים מתכנסת לדיון שוטף בנושא כבר בינואר הקרוב, ואנו מזמינים את הוועדה להמשיך לעסוק בנושא ולעקוב אחר הביצוע".
למצגת שהציג המשרד להגנת הסביבה בוועדה: https://did.li/02TfT