החל מינואר 2024 רשות החשמל תאפשר ללקוחות פרטיים לרכוש חשמל מספקי אנרגיה ירוקה.

רשות החשמל תאפשר ללקוחות פרטיים לרכוש חשמל מספקי אנרגיה ירוקה ולייצר תחרות בשוק. איך זה יעבוד?
רשות החשמל תאפשר לצרכנים לרכוש חשמל באופן ישיר מיצרני אנרגיה ירוקה, החל מינואר 2024. עד כניסתן לתוקף של התקנות החדשות, ימשיכו היצרנים למכור את החשמל שייצרו על פי מכסות שניתנו מראש או באמצעות השתתפות במכרזים של המדינה.

לאחר השינוי יוכל כל גורם שבבעלותו שטח עליו מותקנים פאנלים סולאריים (או כל גורם בעל שטח מספיק גדול המאפשר התקנה של הפאנלים), להתקשר ישירות עם ספקים, שימכרו את החשמל לצרכנים פרטיים. הרפורמה למעשה פותחת את רשת החשמל לתחרות מלאה.

נכון להיום, נאלצים מספקי החשמל (גופים שיכולים לאגד תחתם צרכנים ויצרני חשמל) לקנות את כל החשמל ממנהל הרשת (החברה הממשלתית נגה). המחיר למספקים הפרטיים היה קבוע לכולם ומבוסס על תעריף רגולטורי. גם עבור היצרנים המחיר היה קבוע על בסיס הליכים מכרזיים ותעריפים שקבע הרגולטור.

פרסום

לאחר הרפורמה, יוכלו היצרנים של האנרגיה המתחדשת והמספקים להתקשר ישירות אחד עם השני ולקבוע מחיר הנובע מתחרות.

כחלק מהרפורמה בחברת החשמל משנת 2018, נקבע כי יקודמו מספקי חשמל פרטיים שיוכלו לאגד תחתם צרכנים ויצרני חשמל. כיום יש בישראל מעל 30 מספקי חשמל (כלומר, כאלו שלא מייצרים חשמל בעצמם). בין המספקים הפרטיים נמצאות חברות כגון: סלקום, סופרגז, הוט, סונול ובזק. הספק הפרטי הגדול ביותר בישראל כיום היא חברת ״פאוור״ של פרטנר ורפק אנרגיה, המחזיקות בכ־50% מהשוק, ושלאחרונה חתמה על חוזה לאספקת חשמל למתקן ההתפלה באשדוד.

יצרני החשמל הרלוונטיים לרפורמה הם כל גורם היכול לייצר חשמל באמצעות אנרגיות מתחדשות ושקיבל אישור לחבר את החשמל לרשת. כיום מרבית החשמל מאנרגיה מתחדשת המיוצר בארץ הוא מאנרגיה סולארית, ומעט גם מטורבינות רוח.

במסגרת הרפורמה יצרני החשמל יוכלו לקבל תעריף תחרותי על החשמל שהם מייצרים. המספקים הווירטואליים יוכלו להציע לצרכנים חבילות של חשמל בהן הצרכן יוכל לבחור כמה מהחשמל הנצרך יהיה ממקורות אנרגיה מתחדשת. מדובר ביתרון משמעותי לחברות הפועלות גם בארץ וגם בחו"ל, שחלקן חייבות לעמוד ביעדי פליטות מסוימים ולצרכנים פרטיים המעוניינים בחשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים. בנוסף, כיום המפעלים והעסקים המחוברים למספק חשמל פרטי מקבלים הנחה של 5%–10% בחשבון החשמל.

פרסום

ללא קשר לזהות ספק החשמל, רשת החשמל בארץ תנוהל על ידי חברת החשמל. לפני הרפורמה, חברת החשמל הייתה האחראית על כל המקטעים של משק החשמל וכן הייתה אחראית לייצור החשמל, להובלתו לבתים, ולקשר עם הצרכנים. הרפורמה הפרידה מחברת החשמל את מקטע הייצור, ובשנים הקרובות היא צפויה לייצר מתחת ל 50% מהחשמל בישראל.

בשנת 2021 החלו להתחבר בפיילוט של רשות החשמל לחיבור בתים פרטיים באמצעות המספקים הווירטואלים. בנוסף, תנאי מקדים להתחברות למספק וירטואלי, גם אם האפשרות תתרחב, הוא הצורך במונה חשמל חכם. בסוף שנת 2021 לפחות מ־2% ממשקי הבית בישראל היה מונה חכם. על פי תוכנית חברת החשמל כ־200 אלף מונים חכמים יותקנו מדי שנה. עם זאת, בישראל יש מעל 2.5 מיליון משקי בית. אפשרות נוספת היא חיבור עצמאי של הבית למונה חכם בעלות של כ־230 שקל, מה שעשוי להוות חסם לזירוז הרפורמה, התחרות ואולי גם הוזלת המחירים לצרכנים.

תודה שאתם מבקרים בפורטל "אייר נט ". אייר נט היינו פורטל מקצועי ומקיף לתחום האוורור ,מיזוג האוויר הקירור והחימום התעשייתי באייר נט תוכלו למצוא אינפורמציה מקצועית שחשובה לכם ומאגר ספקים גדול מתחום האוורור ,מיזוג האוויר הקירור והחימום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

הקונגרס מוביל את שבוע צ'ילוונטה

24/09/2024

CoolTherm מוסיפה מוצרי קלינט

23/09/2024

המפעל התאילנדי של Haier ייצר 6 מיליון יחידות AC לשנה

23/09/2024

אלקטרה מוצרי צריכה עוברת לרכישה ישירה של מוצרי סמסונג ומנערת את השוק

19/09/2024

"מדובר באחסון פסיבי": בית המשפט דחה ערעור בעלי בית קירור, וקבע כי אין בו פע...

18/09/2024

קריאה דחופה לשינוי: הפסקת ייבוא מזגנים לא יעילים לאפריקה

11/09/2024

הקונגרס מוביל את שבוע צ'ילוונטה

24/09/2024

CoolTherm מוסיפה מוצרי קלינט

23/09/2024

המפעל התאילנדי של Haier ייצר 6 מיליון יחידות AC לשנה

23/09/2024

אלקטרה מוצרי צריכה עוברת לרכישה ישירה של מוצרי סמסונג ומנערת את השוק

19/09/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום