בלגיה: יצרני רכיבי קירור, מיזוג אוויר ומשאבות חום הוסיפו את קולם לצורך ב"פטורים קריטיים" מסוימים מכל איסור PFAS עתידי.
חברי ASERCOM, האיגוד האירופי של יצרני הרכיבים, הדגישו בתגובתם להצעות האיסור על PFAS הנבדקות כעת על ידי האיגוד האירופי לכימיקלים (ECHA), כי החלפת רכיבי PFAS במערכות עשויה לחייב עיצוב מחדש מהותי של רכיבים.
ההצעות לאיסור PFAS שהוגשו ל-ECHA בינואר על ידי גרמניה, הולנד, נורבגיה, שוודיה ודנמרק, קראו לאסור על כל חומרי PFAS תחת הגדרה שתכלול כמעט את כל חומרי הקירור HFC ו-HFO, כמו גם את הפלואורופולימרים המשמשים ב מספר רכיבי קירור קריטיים. רכיבים אלו כוללים אטמים חיוניים ומערכות איטום אחרות, רכיבים חשמליים ואלקטרוניים וציפויים עמידים בפני שחיקה.
באופן משמעותי, ASERCOM הביעה דאגה שהאיסורים המוצעים על PFAS ישפיעו גם על השימוש בחומרי קירור "טבעיים".
"כדי להתקדם עם מאמצי הפחמן בתעשייה שלנו, הכרחי לנהל בקפדנות את כל תיק ה-PFAS", אמר נשיא ASERCOM, מרקו מסיני. "המעבר לחומרי קירור "טבעיים" מחייב שימוש ביתר שאת בפלואורופולימרים הנכללים באיסור זה; לפיכך, אנו דוגלים בהכנסת פטורים לחומרים כאלה".
ASERCOM טוענת כי חבריה חוקרים בשיתוף פעולה עם שותפי האספקה שלהם חומרים חלופיים, אך עדיין לא זוהו פתרונות ברי קיימא המשיגים ביצועים שווים.
נאמר כי יצרני הארגון מתמודדים עם חששות לגבי חיכוך, שימון ובלאי ותנאים קיצוניים, כגון טמפרטורות גבוהות של פריקת קירור עבור משאבות חום עם R290, או יישומי קירור בטמפרטורה נמוכה עם CO2 בלחצים גבוהים מאוד.
"תכנון מחדש זה יביא לצרכי בדיקה נוספים של המדחסים ורכיבים עיקריים אחרים, כמו גם של הציוד הסופי", אמר ד"ר היינץ יורגנסן, ראש צוות PFAS של ASERCOM. "שימוש בחומרים חלופיים עבור חומרי קירור שונים תגביר את מגוון הרכיבים המנוהלים באתרי ייצור, סיטונאות והתקנה. זה עלול להעלות את הסיכונים לכשלים ונזקים הנובעים מבחירות לא נאותות".
"ביקשנו פטורים בהצעת איסור PFAS כדי לשמור על יעילות אנרגטית ולמנף את המאפיינים הייחודיים של פלואורפולימרים, למשל, עמידה במגבלות GWP עקב תקנות F-gas," הוסיף ד"ר יורגנסן.